Beeldende therapie​

Beeldende therapie is een laagdrempelige vorm van therapie. Er wordt gebruikt gemaakt van beeldende middelen zoals schilderen, tekenen, boetseren, werken met papier, was, krijt, steen, etc. Door middel van materialen, technieken en de interventies van de therapeut kan een proces op gang komen. Eventuele problemen worden door het beeldend werken ervaren en zichtbaar. De therapie wordt afgestemd op de hulpvraag en er wordt steeds vertrokken vanuit het unieke van elke persoon.  

Soms is het moeilijk om woorden te vinden bij wat er zich innerlijk afspeelt.  De ervaringsgerichte aanpak van creatieve beeldende therapie kan hierbij een uitweg bieden. Daarnaast is beeldende therapie ook geschikt voor mensen die verbaal juist erg sterk zijn, te veel rationaliseren en moeilijk tot hun gevoel komen. Het kan voor hen net interessant zijn om te werken zonder woorden.

Voor beeldende therapie hoef je zelf niet creatief te zijn. Je hoeft geen ervaring met beeldende materialen te hebben of iets "moois" te kunnen maken. Het werkstuk is geen doel op zich maar het doen en ervaren staat centraal.

Bij jongeren en volwassenen verlopen de sessies meestal via een vaste structuur. We starten met een check-up, waarbij ik luister hoe het met je gaat en wat je ervaren hebt. Vervolgens ga je via een opdracht beeldend aan het werk. We ronden de sessie af met een nabespreking. Je kunt kiezen voor een traject beeldende therapie, maar we kunnen ook een gepersonaliseerd traject samenstellen met een combinatie van methoden zoals creatieve interventies, systemisch werk en intuïtieve oefeningen

Verloop & prijzen